Tandblekning

Vita vackra tänder är en dröm för de flesta, men fram till nu har tandblekning varit en så dyr process att få har haft möjlighet att få det där vita och vackra leendet. Idag ser det hel annorlunda ut. Numera kan du skaffa dig vitare tänder utan att du behöver lägga ut en förmögenhet på behandling hos en klinik som utför tandblekning. Idag kan du köpa tandblekningsmedel som du kan använda hemma, och du kan alltså bleka dina tänder på egen hand. Det finns några olika metoder att använda sig av, men det vanligaste och enklaste är att köpa ett färdigt tandblekningskit som är avsett för hemmabruk. I förpackningen får du då en tandskena och det blekmedel som ska göra dina tänder vitare. Du behöver bara fylla blekmedlet i skenan och sätta in den i munnen. Läs på bipacksedeln för att ta reda på hur mycket medel du ska använda och hur lång tid det ska verka. De bästa är förstås att sätta in skenan på kvällen och låta medlet verka under natten. Då har du inga bekymmer av den och du kan glädja dig åt att vakna med vitare tänder.

Blekningen sker under tiden du sover. Du kan förmodligen inte vänta dig bländande vita tänder efter den första behandlingen. Hur mycket tänderna bleknar med en behandling kan variera. Det beror på många olika faktorer, bland annat vilken färg dina tänder har innan du börjar behandla. Oftast behöver man upprepa behandlingen några gånger för att får ett perfekt resultat med bländande vita tänder. Det finns också andra metoder för tandblekning hemma, men en munskena och blekmedel är den enklaste behandlingen. Det finns de som inte vågar bleka sina tänder eftersom man ibland kan höra varningsrapporter om blekmedel som förstör tandemaljen. Vita tänder ska ju vara ett tecken på starka och friska tänder och man vill givetvis inte förstöra emaljen för att få dem att se friska ut.

Bleka tänder idag

Det är ingen fara att bleka tänder idag eftersom i stort sett alla tandblekningsmedel på marknaden är fria från skadliga ämnen. Så länge du följer anvisningarna och inte doserar fel kan du bleka tänderna utan risk. Om du behöver bättra på blekningen på enstaka tänder, eller kanske fixa någon fläck här och där, behöver du inte skaffa ett helt tandblekningskit. För mindre behandlingar finns det redskap som är speciellt lämpliga. Du kan, till exempel, köpa en tandblekningspenna, som gör det möjligt att lägga på blekmedel med precision menar författaren till sidan tandblekninghemma.nu.

När dina tänder har blivit riktigt vita är det förstås viktigt att se till att också försöka bevara vitheten så länge som möjligt. En tandblekning varar ju inte för evigt. Livet kommer givetvis att sätta sina spår på tänderna, precis som det gjorde före behandlingen. Självklart är det viktigt med en god munhygien, men du måste också tänka på vad du äter och dricker. Du kan köpa både färdiga kit, och andra medel, för tandblekning här, på nätet. Här hittar du det största utbudet, och allt är samlat på ett ställe så att du lätt kan jämföra olika produkter.