Motionscykel

Väldigt många kan ha nytta av att ha en motionscykel hemma, för de kan användas både för rehabilitering, träning, konditionsträning, viktnedgång och så vidare. Många känner sig dock osäkra på hur ofta de egentligen kommer att använda sin motionscykel innan de köper en, och vill därför helst inte betala så mycket för en motionscykel, utan hellre komma billigare undan, utifall att det i slutändan blir så att man inte använder motionscykeln så ofta som man hade tänkt.

Och faktum är att det kan vara bra att börja med en billig motionscykel, för att sedan uppgradera till en dyrare och bättre variant när man väl vet att man verkligen motionerar med motionscykeln regelbundet. Dock är det viktigt att komma ihåg att billiga motionscyklar inte håller så länge som de dyrare och mer påkostade varianterna, och därför kommer man förmodligen inte att kunna ha en billig motionscykel under många år, utan snarare rör det sig i regel om ett par, tre år vid flitig användning. En uppgradering och ett nytt köp brukar därför vara nödvändig, vare sig man vill det eller inte, efter ett tag, så funderar du på att skaffa en billig motionscykel är detta något du absolut bör ha med i beräkningarna när du gör ditt val mellan en dyrare motionscykel och en billigare variant.

Mindre budget för motionsredskap

Det finns dock faktiskt vissa bra budgetalternativ där ute, så det är inte omöjligt att hitta något hyfsat bra även med en mindre budget för motionsredskap. Dock är inte alla billiga motionscyklar bra, utan man bör granska varje budgetmodell man stöter på noga för att se så att motionscykeln inte:

  • Är väldigt ranglig och vinglig, då kommer den nämligen inte att vara bekväm att använda, och den kan även braka ihop i förtid på grund av detta.
  • Är väldigt obekväm, för då kommer du inte att använda den alls ofta.
  • Saknar viktiga funktioner för dig, som pulsmätare eller kalorimätare eller liknande, om det är så att detta är något som är viktigt för dig att ha.

 

Dessa saker tycker vi inte att du ska göra avkall på ens med en mindre budget, för så viktiga är det, men däremot behöver man när man är ute efter något så billigt som möjligt inte lägga allt för stor vikt på saker som färg, storlek, hopfällbarhet med mera, för detta påverkar i regel inte funktionaliteten på cykeln.